Koelhuis Bergmans

Aardappel & uien op- en overslag sorteerbedrijf

Sorteren Uien

Voor het sorteren van uw product gebruiken wij een geavanceerde sorteermachine van Dijkstra. Deze machine is instelbaar en kan het product in maximaal vijf maten sorteren. Na het sorteren slaan we de aardappelen of uien tijdelijk op in de bunker. In deze tijdelijke opslag kunnen we ongeveer 100 ton product opslaan.
 
Het sorteren van uien
Voor het sorteren van uien gebruiken wij een zogenaamde “afstaarter”. Drie messen verwijderen de staart van de ui. Bij de verwerking van uien is een goede afzuiging van groot belang. Koelhuis Bergmans beschikt over een uitstekende afzuiginstallatie. Deze wordt in de toekomst voor meerdere doeleinden nog verder uitgebreid. Indien nodig worden de uien in de bunker nog geventileerd.
 
Verkeerde uien verwijderen
Na het sorteren wordt het product gelezen. Dit houdt in dat verkeerde uien worden verwijderd. Hiervoor gebruiken wij vier leesbanden waar acht lezers aan kunnen zitten. Door middel van een overdruksysteem wordt de leesruimte zoveel mogelijk stofvrij gehouden. Voor het leesproces zijn twee bunkers beschikbaar met een capaciteit van elk 15 ton. Na dit proces wordt het product in kisten gedraaid of verpakt volgens opdracht.
 
Sneller en minder beschadiging
Indien de aardappelen of uien van hetzelfde formaat zijn, is  het mogelijk de producten direct te lezen. De fase van sorteren wordt in dit geval overgeslagen en de uien gaan direct naar de leesband om de verkeerde uien te verwijderen. Deze werkwijze is uiteraard sneller en dus efficiënter.Koelhuis Bergmans
Foarryp 1
8857 RE Wijnaldum
Telefoon: 0517 591322
Fax: 0517 591522